Saramura cu crap proaspat

de Rahela Velicu in Crap / Caras, 25 Apr 2016 | 3144 vizualizari

 

Pentru ca de Florii se mananca peste, a trebuit sa facem si noi. Bineinteles la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 1 peste mai mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 3-4 fire de usturoi verde
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • folie de aluminiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura cu crap proaspat:

Mai intai curatam pestele, il taiem rondele si il spalam bine. Presaram deasupra lui sare si piper. Rupem folie de aluminiu, o ungem cu ulei si punem cate o bucata de peste si o rulam. Punem rulourile astfel formate pe gratar si le lasam pe ambele parti aprox. 40 de minute pe ambele parti, apoi desfacem folia de aluminiu si lasam sa se mai rumeneasca putin pestele.

Rosiile le coacem pe gratar si apoi le curatam de coaja si le pasam. Usturoiul il pisam bine.

Punem intr-o craticioara 1 cana de apa, rosiile pasate si jumatate din cantitatea de usturoi , sare si piper si lasam la fiert 30 de minute. Adaugam si restul de usturoi pisat si putem stinge focul.

Servim pestele fript cu saramura de usturoi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti servi cu mujdei de usturoi sau cu sos tzatziki.

2

La saramura puteti adauga si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura cu crap proaspat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

25.04.2016, 23:59

Peste doresc si eu

Rahela Velicu 1

26.04.2016, 00:09

sigur

CameliaR 1

12.05.2016, 12:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de Novac cu ceapa, ardei si rosii